BISZKOPTOWY OMLET ŚNIADANIOWY

Omlet biszkoptowy na słodko czy na słono ? 
Moja propozycja to wytrawny omlet z szynką, serkiem śmietankowym, plastrami pomidora i szczypiorkiem. 
Pyszny, puszysty i sycący, idealny na początek dnia ! 

Kilka składników , parę ruchów mikserem i chwilka smażenia-tyle wystarczy, żeby zaserwować na śniadanie coś innego niż kanapka czy owsianka😊
Jak zrobić puszysty omlet? Zasada jest prosta! 
Podobnie jak biszkopt, najpierw ubijamy białka, następnie dodajemy żółtka,
 a na koniec mąkę. Ważne aby smażyć go na gorącej patelni !


OMLET:
2 jajka
2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka masła klarowanego


DODATKI:

Serek homogenizowany
szynka
szczypiorek
pomidor
ulubione zioła
sól

1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z solą.
Następnie do piany dodajemy żółtka. Na końcu mieszamy delikatnie z mąką.
2. Na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy masę biszkoptową. Smażymy z obu stron
.
3. Przekładamy omlet na talerz.
4. Na gorącej patelni podpiekamy szynkę (można pominąć)
5. Gotowy omlet przekrajamy na 2 części.
4. Serek doprawiamy ziołami i solą. Smarujemy jedną część., układamy szynkę.
Przykrywamy drugim omletem. Układamy plasterki pomidora i posypujemy
szczypiorkiem.
Udostępnij post
error

2
Dodaj komentarz

avatar

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
GabrielaAngelika i Monika Candy Pandas Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Angelika i Monika Candy Pandas
Gość

Taka kanapeczka z omleta? Zdecydowanie będzie to nasza najlepsza kolacja 🙂 Na pewno zrobimy 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: