4 skuteczne sposoby na domowe placki drożdżowe

Pewnie zastanawiasz się, jak zrobić domowe paszteciki drożdżowe z grzybami? Oto najskuteczniejsze sposoby na zrobienie domowych drożdżowych pasztecików z grzybami.

1) Przygotowanie:

Po pierwsze, musimy przygotować składniki, które są potrzebne do przygotowania nadzienia do drożdżowych placków. Będziemy używać świeżych lub konserwowych grzybów i zielonego groszku.

Weź 1 szklankę mąki, dodaj trochę wody i wyrób ciasto.

Teraz pokrój ciasto na równe kawałki i uformuj z nich małe kulki.

Dobrze wymieszaj ciasto, a następnie spłaszcz je ręką.

Następnie przełóż ciasto do natłuszczonej miski i przykryj ją mokrą ściereczką.

Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na 2-3 godziny.

2) Wykonanie:

Wziąć ciasto i zrobić małe kulki, używając tego samego rozmiaru.

Umieścić kulki na wysmarowanej tłuszczem blasze i uformować z nich trójkąty.

Do ciasta można również dodać ser, zioła i przyprawy.

Paszteciki piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 350°C przez 12-15 minut.

3) Serwowanie:

Paszteciki podawać z posypką z parmezanu.

Wnioski:

Oto najskuteczniejsze sposoby na zrobienie domowych drożdżowych pasztecików z pieczarkami. Jest to bardzo smaczne i pożywne danie. Podzieliłam się z Tobą tym przepisem na wypadek, gdybyś szukał szybkiego i łatwego przepisu. Mam nadzieję, że wypróbujecie ten przepis i dacie mi znać o swoich opiniach.