
W sklepach jest szeroka oferta przeróżnych past i
smarowideł do chleba ,ale niestety ich skład pozostawia wiele do życzenia .
smarowideł do chleba ,ale niestety ich skład pozostawia wiele do życzenia .
Dlatego opcja zrobienia czegoś domowego wydaje się
najlepsza , a wcale nie musi być to czynność trudna i czasochłonna .
najlepsza , a wcale nie musi być to czynność trudna i czasochłonna .
Tak jest w przypadku poniższej “zielonej”
pasty, która idealnie komponuje się na świeżym pieczywie !
pasty, która idealnie komponuje się na świeżym pieczywie !
SKŁADNIKI :
200 g twarogu ( może być chudy lub półtłusty , a dla osób
z nietolerancją laktozy – bez laktozy )
z nietolerancją laktozy – bez laktozy )
garść szczypiorku/bazylii/pietruszki/koperku
( w zależności czym dysponujemy )
2 łyżki jogurtu Greckiego
1 łyżeczka czubrycy
1/2 łyżeczki mielonego czosnku
1 łyżeczka soli świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE :
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę
, podajemy ze świeżym pieczywem , a do smaku możemy posypać odrobiną
aromatycznej czarnuszki.
, podajemy ze świeżym pieczywem , a do smaku możemy posypać odrobiną
aromatycznej czarnuszki.
SMACZNEGO !