Pasta rybna z wędzonym tofu

Wielu z Was pewnie co rano kombinuje, czym posmarować pieczywo zamiast masła ?
Najlepszym zamiennikiem jest własnoręcznie zrobiona pasta ! Pasta rybna z tofu zawiera nie tylko potrzebne w diecie białko ale także zdrowe tłuszcze. 
Ser tofu bardzo dobrze przyjmuje wszystkie smaki i idealnie połączył się z sardynkami ! 
Dodałam jeszcze ulubione czarne oliwki, który nadały paście charakteru !
Bo pasta rybna nie musi być nudna !

SKŁADNIKI:

puszka sardynek w pomidorach (warto czytać skład , im krótszy tym lepszy)
6 czarnych oliwek
1/2 kostki wędzonego tofu (odsączonego)
pół łyżeczki wędzonej papryki ( może być też słodka)
suszony czosnek niedźwiedzi
sól, pieprz
1 łyżeczka soku z cytryny lub octu
1 łyżeczka łagodnej musztardy
świeży koper

PRZYGOTOWANIE:

Odsączone tofu miksujemy z sokiem z cytryny (lub octem) , następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Pasta najlepiej smakuje na 2 dzień koniecznie na świeżym domowym chlebie !

Gorąco zachęcam do wypróbowania

SMACZNEGO !

Oceń przepis !



6
Dodaj komentarz

Będzie mi bardzo miło jak zostawisz komentarz :)

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Anna S.
Gość

Takiej pasty nie znam, ale bardzo chętnie wypróbuje 🙂

Marcepanowa
Gość

Polecam !

Magda
Gość

Super, lubię pasty kanapkowe, z tofu dawno nie robiłam, muszę koniecznie nadrobić 🙂

Marcepanowa
Gość

Ja właśnie ostatnio kombinuję z tofu w kuchni 🙂 Moim zdaniem jest to niedoceniony produkt 😀

SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska
Gość

Super! Koniecznie muszę spróbować, bo uwielbiam potrawy z tofu.
Pozdrawiam

Marcepanowa
Gość

Daj znać czy smakowała 🙂


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: