Wielu z Was pewnie co rano kombinuje, czym posmarować pieczywo zamiast masła ?
Najlepszym zamiennikiem jest własnoręcznie zrobiona pasta ! Pasta rybna z tofu zawiera nie tylko potrzebne w diecie białko ale także zdrowe tłuszcze.
Ser tofu bardzo dobrze przyjmuje wszystkie smaki i idealnie połączył się z sardynkami !
Dodałam jeszcze ulubione czarne oliwki, który nadały paście charakteru !
Bo pasta rybna nie musi być nudna !
SKŁADNIKI:
puszka sardynek w pomidorach (warto czytać skład , im krótszy tym lepszy)
6 czarnych oliwek
1/2 kostki wędzonego tofu (odsączonego)
pół łyżeczki wędzonej papryki ( może być też słodka)
suszony czosnek niedźwiedzi
sól, pieprz
1 łyżeczka soku z cytryny lub octu
1 łyżeczka łagodnej musztardy
świeży koper
PRZYGOTOWANIE:
Odsączone tofu miksujemy z sokiem z cytryny (lub octem) , następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Pasta najlepiej smakuje na 2 dzień koniecznie na świeżym domowym chlebie !
Gorąco zachęcam do wypróbowania
SMACZNEGO !
Takiej pasty nie znam, ale bardzo chętnie wypróbuje 🙂
Polecam !
Super, lubię pasty kanapkowe, z tofu dawno nie robiłam, muszę koniecznie nadrobić 🙂
Ja właśnie ostatnio kombinuję z tofu w kuchni 🙂 Moim zdaniem jest to niedoceniony produkt 😀
Super! Koniecznie muszę spróbować, bo uwielbiam potrawy z tofu.
Pozdrawiam
Daj znać czy smakowała 🙂