Pasta rybna z wędzonym tofu

0 0 vote
Article Rating
Wielu z Was pewnie co rano kombinuje, czym posmarować pieczywo zamiast masła ?
Najlepszym zamiennikiem jest własnoręcznie zrobiona pasta ! Pasta rybna z tofu zawiera nie tylko potrzebne w diecie białko ale także zdrowe tłuszcze. 
Ser tofu bardzo dobrze przyjmuje wszystkie smaki i idealnie połączył się z sardynkami ! 
Dodałam jeszcze ulubione czarne oliwki, który nadały paście charakteru !
Bo pasta rybna nie musi być nudna !

SKŁADNIKI:

puszka sardynek w pomidorach (warto czytać skład , im krótszy tym lepszy)
6 czarnych oliwek
1/2 kostki wędzonego tofu (odsączonego)
pół łyżeczki wędzonej papryki ( może być też słodka)
suszony czosnek niedźwiedzi
sól, pieprz
1 łyżeczka soku z cytryny lub octu
1 łyżeczka łagodnej musztardy
świeży koper

PRZYGOTOWANIE:

Odsączone tofu miksujemy z sokiem z cytryny (lub octem) , następnie blendujemy z pozostałymi składnikami. Pasta najlepiej smakuje na 2 dzień koniecznie na świeżym domowym chlebie !

Gorąco zachęcam do wypróbowania

SMACZNEGO !

0 0 vote
Article Rating

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna S.
3 lat temu

Takiej pasty nie znam, ale bardzo chętnie wypróbuje 🙂

Marcepanowa
3 lat temu
Reply to  Anna S.

Polecam !

Magda
3 lat temu

Super, lubię pasty kanapkowe, z tofu dawno nie robiłam, muszę koniecznie nadrobić 🙂

Marcepanowa
3 lat temu
Reply to  Magda

Ja właśnie ostatnio kombinuję z tofu w kuchni 🙂 Moim zdaniem jest to niedoceniony produkt 😀

SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska

Super! Koniecznie muszę spróbować, bo uwielbiam potrawy z tofu.
Pozdrawiam

Marcepanowa
3 lat temu

Daj znać czy smakowała 🙂