PASTA Z CIECIERZYCY I PIECZONEJ PAPRYKI

WITAJCIE !
Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego.
Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki 😀 
Równie  pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem 🙂
Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika !

PRZYGOTOWANIE:
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku (ok. 15 min 180 st. C)
Miksujemy na gładko : paprykę pozbawioną skóry, odsączoną cieciorkę i pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku. Podajemy na świeżym pieczywie/waflu lub zajadamy ze świeżymi warzywami 🙂 

SMACZNEGO !

Udostępnij post
error

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

1
Dodaj komentarz

avatar

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Zuzia Buczek Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Zuzia Buczek
Gość

Takie domowe pasty są najlepsze, szybkie w przygotowaniu, zdrowe i kolorowe 🙂