PASTA Z CIECIERZYCY I PIECZONEJ PAPRYKI

PASTA Z CIECIERZYCY I PIECZONEJ PAPRYKI

0 0 votes
Article Rating

WITAJCIE !
Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego.
Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki 😀 
Równie  pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem 🙂
Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika !

PRZYGOTOWANIE:
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku (ok. 15 min 180 st. C)
Miksujemy na gładko : paprykę pozbawioną skóry, odsączoną cieciorkę i pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku. Podajemy na świeżym pieczywie/waflu lub zajadamy ze świeżymi warzywami 🙂 

SMACZNEGO !

0 0 votes
Article Rating
Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zuzia Buczek
3 lat temu

Takie domowe pasty są najlepsze, szybkie w przygotowaniu, zdrowe i kolorowe 🙂

Back To Top
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x