PASTA Z CIECIERZYCY I PIECZONEJ PAPRYKI

WITAJCIE !
Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego.
Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki 😀 
Równie  pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem 🙂
Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika !

PRZYGOTOWANIE:
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku (ok. 15 min 180 st. C)
Miksujemy na gładko : paprykę pozbawioną skóry, odsączoną cieciorkę i pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku. Podajemy na świeżym pieczywie/waflu lub zajadamy ze świeżymi warzywami 🙂 

SMACZNEGO !

Oceń przepis !



1
Dodaj komentarz

Będzie mi bardzo miło jak zostawisz komentarz :)

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Zuzia Buczek
Gość

Takie domowe pasty są najlepsze, szybkie w przygotowaniu, zdrowe i kolorowe 🙂


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: