BUDYŃ JAGLANY

 Idealny, aksamitny i sycący budyń jaglany z delikatną nutą wanilii i cynamonu w towarzystwie jabłka, truskawek i pestek granata ! Banalnie prosty do wykonania 🙂
Kasza jaglana , mleko roślinne , garnek i odrobina cierpliwości to wszystko czego będziemy potrzebować 😉
Przejdźmy zatem do rzeczy :

SKŁADNIKI :
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka mleka roślinnego (użyłam migdałowego)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub nasionka z laski wanilii
1 łyżeczka cynamonu
miód 
ulubione owoce

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę dokładnie płuczemy gorącą wodą. zalewamy szklanką mleka i gotujemy pod przykryciem ok. 8 min do miękkości (nie mieszamy) .
Ugotowaną kaszę blendujemy z wanilią , cynamonem i miodem.
Podajemy z ulubionymi owocami SMACZNEGO ! 

Udostępnij post
error

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

1
Dodaj komentarz

avatar

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Rebel Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Rebel
Gość

Czyli taki krem.
Mniam.