PIZZA NA WARZYWNYM SPODZIE

Czy też tak macie , że czasem gotujecie coś spontanicznego a wychodzi kulinarne cudo !? U mnie właśnie w taki sposób powstała przepyszna pizza na spodzie warzywnym ! 
Spokojnie mogą jeść ją również osoby na diecie bezglutenowej gdyż nie zawiera ona mąki. 
Dodatkowo można ją przygotować także w wersji wegańskiej, wystarczy pominąć mięsny składnik 😊

Przepis jest szybki, prosty i tani – koniecznie spróbujcie ! 


SKŁADNIKI :
SPÓD:
3-4 różyczki brokuła
3-4 różyczki kalafiora
2 ziemniaki
3 łyżki płatków owsianych
sól, zioła włoskie

DODATKI:
kurczak (można pominąć)
keczup (najlepiej domowy)
pieczarki
sałata rzymska
czarne oliwki
pomidory
wędzone tofu (można zastąpić serem żółtym lum mozzarellą )

PRZYGOTOWANIE :
Ugotowane ziemniaki, brokuły i kalafior miksujemy z namoczonymi płatkami , solą i ziołami.
Masę rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem. Podpiekamy w 180 st.C ok. 10 min
Na lekko upieczony spód nakładamy keczup i dodatki. Zapiekamy ok.20-25 min
Podajemy ze świeżą bazylią 🙂

SMACZNEGO !! 



















About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

5
Dodaj komentarz

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Babka w formieMarcepanowaMarzena SzkodzińskaWeronika Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Weronika
Gość

Wygląda rewelacyjnie;) muszę to wypróbować;)

Marcepanowa
Gość

Koniecznie ! 🙂

Marzena Szkodzińska
Gość

Mniam jakie pyszności 🙂

Marcepanowa
Gość

Było pyszne 😀

Babka w formie
Gość

Takie cuda się zdarzają 🙂
niezły pomysł, pozdrawiam 😉