PIERNIKOWA OWSIANKA

Sycące
i zdrowe śniadanie pachnące korzennymi przyprawami, nie tylko rozgrzeje Cię o
poranku ale także doda potrzebnej energii !
SKŁADNIKI:
1/2 szklanki płatków owsianych
1 szklanki wody
1 szklanka mleka migdałowego niesłodzonego
1 szklanka posiekanego świeżego jabłka,
1 łyżeczka miodu
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki kardamonu
1/4 łyżeczki zmielonych goździków szczypta soli
Do
dekoracji
: świeże jabłko, żurawina, ekspandowana kasza jaglana ,
cynamon

PRZYGOTOWANIE:
Do
garnka wsypujemy płatki owsiane dolewamy wodę , mleko i dodajemy szczyptę soli.
Gotujemy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając, aby owsianka nie
przywarła do dna. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone jabłko, przyprawy i
miód. Mieszamy.

*Gotową owsiankę dekorujemy według upodobania 
Udostępnij post
error

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

1
Dodaj komentarz

avatar

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
kasia Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
kasia
Gość

Osianka to najpyszniejsze śniadanie.
Zwłaszcza na zimne, jesienne poranki…
🙂