Soczysty filet z kurczaka , polany pysznym sosem
musztardowo-brzoskwiniowym autorstwa mojego brata ( wyszedł genialny ! ) w
towarzystwie białego ryżu i chrupiących brokułów.
musztardowo-brzoskwiniowym autorstwa mojego brata ( wyszedł genialny ! ) w
towarzystwie białego ryżu i chrupiących brokułów.
SKŁADNIKI:
Podwójna
pierś z kurczaka
pierś z kurczaka
Marynata:
1 łyżka
sosu sojowego
sosu sojowego
1 łyżka
oliwy z oliwek
oliwy z oliwek
1
łyżeczka curry
łyżeczka curry
1
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka słodkiej papryki
Sos:
400 g
brzoskwiń z puszki
brzoskwiń z puszki
4
łyżeczki musztardy delikatesowej
łyżeczki musztardy delikatesowej
50 ml
oleju lnianego
oleju lnianego
2
łyżeczki miodu
łyżeczki miodu
PRZYGOTOWANIE:
1. Mieszamy składniki na marynatę.
2. Pierś z kurczaka oczyszczamy
i kroimy na podłużne paski.
i kroimy na podłużne paski.
3. Nacieramy marynatą. Przykrywamy folią i wstawiamy
do lodówki na ok. 1 h lub na całą noc.
do lodówki na ok. 1 h lub na całą noc.
4. Kurczaka grillujemy na patelni lub gotujemy na parze.
5. Brzoskwinie odcedzamy i miksujemy na gładko z pozostałymi
składnikami.
składnikami.
6. Podgrzewamy całość w garnku na małym ogniu mieszając.
Proponuję podawać z chrupiącymi brokułami i ryżem J
SMACZNEGO
!
!
Ale cudne połączenie, i jak ładnie się prezentuje to danie <3