KURCZAK W BRZOSKWINIOWYM SOSIE

Soczysty filet z kurczaka , polany pysznym sosem
musztardowo-brzoskwiniowym autorstwa mojego brata ( wyszedł genialny ! ) w
towarzystwie białego ryżu i chrupiących brokułów.


SKŁADNIKI:
Podwójna
pierś z kurczaka
Marynata:
1 łyżka
sosu sojowego
1 łyżka
oliwy z oliwek
1
łyżeczka curry
1
łyżeczka słodkiej papryki
Sos:
400 g
brzoskwiń z puszki
4
łyżeczki musztardy delikatesowej
50 ml
oleju lnianego
2
łyżeczki miodu
PRZYGOTOWANIE:
1. Mieszamy składniki na marynatę. 
2. Pierś z kurczaka oczyszczamy
i kroimy na podłużne paski. 
3. Nacieramy marynatą. Przykrywamy folią i wstawiamy
do lodówki na ok. 1 h lub na całą noc.
4. Kurczaka grillujemy na patelni lub gotujemy na parze.
5. Brzoskwinie odcedzamy i miksujemy na gładko z pozostałymi
składnikami. 
6. Podgrzewamy całość w garnku na małym ogniu mieszając.
Proponuję podawać z chrupiącymi brokułami i ryżem J

SMACZNEGO


Udostępnij post
error

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

1
Dodaj komentarz

avatar

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Celiak w podróży Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Celiak w podróży
Gość

Ale cudne połączenie, i jak ładnie się prezentuje to danie <3