Awokado czasem się nudzi, a masło jest drogie. Świetnym rozwiązaniem jest zrobienie innego smarowidła.
Pasta z ciecierzycy nie tylko jest bogata w białko ale także świetnie smakuje !
Pasta z ciecierzycy nie tylko jest bogata w białko ale także świetnie smakuje !
SKAŁADNIKI:
2 szklanki ugotowanej
cieciorki
cieciorki
1/2 łyżeczki soli czarnej
3 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżka musztardy
francuskiej
francuskiej
parę łyżek wody
PRZYGOTOWANIE:
1. Cieciorkę namaczamy przez
noc.
noc.
2. Na drugi dzień gotujemy do miękkości.
3. Do blendera wrzucamy
ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, dodajemy musztardę i olej. Miksujemy. Doprawiamy
czarną solą, pieprzem , kurkumą.
ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, dodajemy musztardę i olej. Miksujemy. Doprawiamy
czarną solą, pieprzem , kurkumą.
4. Ponownie blendujemy.
* Jeśli konsystencja pasty
będzie zbyt sucha można dodać trochę wody lub więcej oleju
będzie zbyt sucha można dodać trochę wody lub więcej oleju