MUSZTARDOWA PASTA Z CIECIORKI

Awokado czasem się nudzi, a masło jest drogie. Świetnym rozwiązaniem jest zrobienie innego smarowidła. 
Pasta z ciecierzycy nie tylko jest bogata w białko ale także świetnie smakuje !

SKAŁADNIKI:

2 szklanki ugotowanej
cieciorki
1/2 łyżeczki soli czarnej
3 łyżki oleju lnianego
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżka musztardy
francuskiej
parę łyżek wody

PRZYGOTOWANIE: 
1. Cieciorkę namaczamy przez
noc.
2. Na drugi dzień gotujemy do miękkości.
3. Do blendera wrzucamy
ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, dodajemy musztardę i olej. Miksujemy. Doprawiamy
czarną solą, pieprzem , kurkumą. 
4. Ponownie blendujemy.
* Jeśli konsystencja pasty
będzie zbyt sucha można dodać trochę wody lub więcej oleju 

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o