PASTA Z MAKRELI

0 0 vote
Article Rating

Wędzoną makręlę uwielbiam od dziecka , a że ze względu na nietolerancje nie jem jajek to zrobiłam trochę inną wersję 🙂 


Zdrowa i smaczna poleca się na śniadanie 
PS: Najlepiej smakuję na świeżym domowym pieczywie ! 

SKŁADNIKI:
140 g
wędzonej makreli
140 g
naturalnego sera tofu
2
rzodkiewki
½
łyżeczki musztardy
1
łyżeczka keczupu
½ łyżki
soku z cytryny
½
łyżeczki kozieradki
½
łyżeczki soli
2
ogórki kiszone lub konserwowe
Sól,
pieprz do smaku
Natka
pietruszki/koperek/szczypiorek
PRZYGOTOWANIE:
1.Makrelę
obieramy.
2. Tofu
odsączamy, rozdrabniamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę.
3.
Makrelę, ser tofu i pozostałe składniki miksujemy.
4.
Doprawiamy do smaku pieprzem, solą

0 0 vote
Article Rating

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zuza
2 lat temu

makrela i tofu.. ale to musi być fajne połączenie 🙂

Marcepanowa kuchnia
2 lat temu
Reply to  Zuza

Bardzo fajne 🙂 Polecam spróbować !

Celiak w podróży
2 lat temu

Pastę z makreli uwielbiam, tofu już mniej, ale zawsze mogę zastąpić czymś innym, bardzo fajny przepis 🙂

natalia20041989
2 lat temu

Moja ulubiona☺