Wędzoną makręlę uwielbiam od dziecka , a że ze względu na nietolerancje nie jem jajek to zrobiłam trochę inną wersję 🙂
Zdrowa i smaczna poleca się na śniadanie
PS: Najlepiej smakuję na świeżym domowym pieczywie !
Zdrowa i smaczna poleca się na śniadanie
PS: Najlepiej smakuję na świeżym domowym pieczywie !
SKŁADNIKI:
140 g
wędzonej makreli
wędzonej makreli
140 g
naturalnego sera tofu
naturalnego sera tofu
2
rzodkiewki
rzodkiewki
½
łyżeczki musztardy
łyżeczki musztardy
1
łyżeczka keczupu
łyżeczka keczupu
½ łyżki
soku z cytryny
soku z cytryny
½
łyżeczki kozieradki
łyżeczki kozieradki
½
łyżeczki soli
łyżeczki soli
2
ogórki kiszone lub konserwowe
ogórki kiszone lub konserwowe
Sól,
pieprz do smaku
pieprz do smaku
Natka
pietruszki/koperek/szczypiorek
pietruszki/koperek/szczypiorek
PRZYGOTOWANIE:
1.Makrelę
obieramy.
obieramy.
2. Tofu
odsączamy, rozdrabniamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę.
odsączamy, rozdrabniamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę.
3.
Makrelę, ser tofu i pozostałe składniki miksujemy.
Makrelę, ser tofu i pozostałe składniki miksujemy.
4.
Doprawiamy do smaku pieprzem, solą
Doprawiamy do smaku pieprzem, solą
makrela i tofu.. ale to musi być fajne połączenie 🙂
Bardzo fajne 🙂 Polecam spróbować !
Pastę z makreli uwielbiam, tofu już mniej, ale zawsze mogę zastąpić czymś innym, bardzo fajny przepis 🙂
Moja ulubiona☺