GALANTYNA DROBIOWA

Galantyna drobiowa jest pyszną
odmianą dla wędliny. Dodatkowo możemy podawać ją na zimno w formie przystawki
jak i na ciepło polaną sosem. Dzięki gotowaniu na parze mięso jest wilgotne i
łatwo się kroi. Rolady nie zawierają jajek ani zbóż zawierających gluten.
Przepis polecam również dla dzieci jako urozmaicenie na talerzu !SKŁADNIKI:
2 nogi z kurczaka
2 piersi z kurczaka
1 papryka czerwona
½ puszki kukurydzy
Sól, pieprz, zioła
Woda

PRZYGOTOWANIE:
1.Nogi z kurczaka myjemy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.
2.Piersi oczyszczamy i kroimy w kostkę.
3. Paprykę drobno siekamy.
4. Mięso miksujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, dodajemy kukurydzę i
paprykę. Mieszamy.
5. Z mięsa formujemy 2 rolady i zawijamy folią spożywczą.
6. Gotujemy na parze ok. 30-35 min.

7. Gotową galantynę studzimy ,
a następnie wkładamy do lodówki

 

 

 

 

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

6
Dodaj komentarz

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Marcepanowa kuchniaBlueberryZuzaKinga Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Kinga
Gość

Wygląda apetycznie! 😉

Marcepanowa kuchnia
Gość

Dziękuję 🙂

Zuza
Gość

wygląda rewelacyjnie 🙂 jako przystawka na przyjęciu z pewnością zaskoczy gości 🙂

Marcepanowa kuchnia
Gość

Z pewnością ! Można zrobić do niej np. sos musztardowy lub jogurtowy 🙂

Blueberry
Gość

Jak jest alternatywą dla wędlin to raczej należy spróbować. Z pewnością jest to super urozmaicenie kuchni a przede wszystkim coś bardzo zdrowego.

Marcepanowa kuchnia
Gość

Pysznie smakuje na kanapkach 🙂 Polecam spróbować .