KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA


Pyszny i szybki deser na zimno
bez pieczenia , który z pewnością zaskoczy gości 


Ja użyłam jagód ale spokojnie można użyć innych owoców np. malin, truskawek, jeżyn 🙂
Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI:


300 g  podłużnych biszkoptów
900 g  serka homogenizowanego lub jogurtu gęstego typu Greckiego
270 g  jagód (mogą być mrożone)
9 łyżek cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
3 łyżki żelatyny
1 bita śmietana Śnieżka

PRZYGOTOWANIE:
1.Blaszkę o wymiarach 26×21 wykładamy folią aluminiową, a na dnie układamy podłużne biszkopty.
2. Rozmrożone jagody miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.
3. Żelatynę wsypujemy do ½ szkl. wrzącej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do musu jagodowego. Dokładnie mieszamy.
4. Serki homogenizowane naturalne lub gęsty jogurt krótko miksujemy, a następnie partiami dodajemy mus jagodowy. Dokładnie miksujemy.
5. Połowę masy wylewamy na ułożone biszkopty. Wyrównujemy wierzch .
Następnie układamy drugą warstwę biszkoptów i ponownie zalewamy musem. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki.
6. Śnieżkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Dekorujemy nią ciasto przed podaniem

SMACZNEGO !

Wypieczone Święta - Wielkanoc 2018

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

3
Dodaj komentarz

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
JudAngelika i Monika Candy PandasIzaa Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Izaa
Gość

pysznie wygląda!

Angelika i Monika Candy Pandas
Gość

Mamy słabość do słodkości w fioletowym, jagodowym kolorze <3

Jud
Gość

Uwielbiam jagodowe ciasta, a to wygląda przepięknie 🙂