KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ

Siekane kotleciki kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy to
mama serwowała nam je na obiad w towarzystwie młodej kapusty lub surówki z
marchewki i jabłka oraz tłuczonymi ziemniakami !
Pyszne danie , które przypadnie do gustu również dzieciom
J
Soczyste kotleciki, słodka kapustka, młode ziemniaczki i
ten aromat koperku…
Koniecznie spróbujcie !







SKŁADNIKI:
1 podwójna pierś z kurczaka
2 jajka
1 kopiata łyżka gęstego jogurtu (najlepiej Greckiego)
1 płaska łyżka musztardy delikatesowej
3 łyżki mąki pszennej
Posiekana natka pietruszki
Sól, pieprz
Olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
1.Filet myjemy i oczyszczamy z błonek i chrząstek. Kroimy
w drobną kostkę.
2. W misce mieszamy jajka z jogurtem, musztardą i mąką.
Dodajemy posiekaną pietruszkę i pokrojone mięso. Dokładnie mieszamy .
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
* Masa powinna przypominać w konsystencji ciasto na
racuchy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z obu
stron na złoty kolor.
4. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręczniczka
papierowego.
MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM:
1 główka kapusty
1 duża marchewka
250 ml bulionu
1 łyżka oliwy lub masła
Pęczek koperku
2 łyżki soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE:
1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy i drobno
siekamy. Wsypujemy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 20
min.
2. Dodajemy 1 łyżkę oliwy lub masła posiekany koperek
oraz 2 łyżki soku z cytryny. Jeszcze chwilę gotujemy . 
3. Doprawiamy do smaku solą
i pieprzem .
*Kotleciki proponuję serwować z młodymi ziemniaczkami !
Oceń przepis !



7
Dodaj komentarz

Będzie mi bardzo miło jak zostawisz komentarz :)

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Marzena Szkodzińska
Gość

Bardzo fajne placuszki 🙂

Małgorzata
Gość

Lubię młodą kapustę, do tego kotleciki i mniamm ❤

Angelika i Monika Candy Pandas
Gość

Takie kotleciki to nam serwowała babcia na każde święto, które przyjeżdżałyśmy do niej w odwiedziny 😀

Kulinarne Inspiracje Futki
Gość

Pyszne! Zjadłabym z ogromną przyjemnością 🙂

Marta Langier
Gość

Świetne połączenie!!! Ja już też wykorzystałam w swoich daniach młodą kapustkę 🙂

Celiak w podróży
Gość

Bardzo apetycznie i wiosennie to wygląda, chyba też zrobię kapustkę niedługo 🙂

Oscar Fernandez
Gość

Thanks for writing such wonderful article. God bless you


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: