Najprostsza i najlepsza, ulubiona pasta mojego brata.
Świeże jajka od “szczęśliwych kurek babci” ze szczypiorkiem podana na świeżej bułce posmarowanej masłem …
Smaki dzieciństwa 😊
5 jajek na
twardo
twardo
1 łyżeczka
musztardy delikatesowej
musztardy delikatesowej
szczypiorek
1 łyżka
majonezu
majonezu
1 łyżka
jogurtu Greckiego
jogurtu Greckiego
szczypta
majeranku
majeranku
jarzynka (u mnie suszone warzywa z solą bez zbędnej chemii )
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie ścieramy na tarce o małych oczkach.
2. Szczypiorek drobno siekamy.
3. Wszystkie składniki mieszamy , doprawiamy solą, pieprzem, jarzynką i majerankiem.
Bardzo lubimy takie pasty 🙂 I na kanapkę czy do wafli czy do makaronu smakuje super 🙂