ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU

Zupa krem – zielone powitanie wiosny !

 

Słodki i orzeźwiający krem z zielonego groszku. Zielone bogactwo witamin. 
Aż wstyd się przyznać, że robiłam i jadłam pierwszy raz… ale już planuje powtórkę, ponieważ zakochałam się w tym delikatnym i aksamitnym kremie.
Zupa wprowadzi trochę koloru do waszej diety i z pewnością zasmakuje także dzieciom !

 
 

Składniki:

400-450 g mrożonego zielonego groszku
400 ml bulionu warzywnego
łyżka oleju kokosowego
świeży lub suszony tymianek
szczypta cukru
sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania: 
1. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na niej rozmrożony groszek z tymiankiem.
2. Przekładamy groszek do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 min.
3. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą soli. Całość miksujemy na gładki krem.
Ja zupę podałam z odrobiną mleka migdałowego i plastrami rzodkiewki.
Mleko roślinne można zamienić na np. jogurt, czy śmietanę.
Krem z groszku pysznie smakuje też udekorowany listkami świeżej mięty
Smacznego !
Oceń przepis !



3
Dodaj komentarz

Będzie mi bardzo miło jak zostawisz komentarz :)

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Angelika i Monika Candy Pandas
Gość

Gdzie kupiłaś mrożony groszek? Bo już od jakiegoś czasu szukamy go po sklepach i nie możemy znaleźć :/

Angelika i Monika Candy Pandas
Gość

Dzięki tylko szkoda, że tesco nie mamy w pobliżu xD


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: