NALEŚNIKI ŚMIETANKOWE Z TRUSKAWKAMI

Naleśniki z dodatkiem budyniu śmietankowego,
truskawkami i twarożkiem – świetne sprawdzą się jako deser, ale także jako
danie obiadowe na letnie dni !



CIASTO:

200 g mąki pszennej
50 g budyniu śmietankowego w proszku
120 ml mleka
120 ml wody gazowanej
1 jajko
2 łyżki bezwonnego oleju lub roztopionego i
przestudzonego masła
szczypta soli
NADZIENIE:
250g  białego sera
2 łyżki gęstego jogurtu
1 łyżka cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 żółtko (jeśli występuje alergia lub nietolerancja można
pominąć)
½ łyżeczki soku z cytryny

DODATKOWO: 
Świeże truskawki 🍓

WYKONANIE:

1.Składniki na ciasto miksujemy. 
2.Miskę
przykrywamy i odstawiamy na 30 min.
3. Patelnię lekko smarujemy masłem lub olejem. Smażymy
naleśniki z obu stron.
4. Twaróg ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jogurt i
żółtko. Na koniec wlewamy sok z cytryny. Miksujemy lub mieszamy (zależnie od
tego jakiej konsystencji nadzienia chcemy uzyskać)
5. Tak przygotowanym nadzienie smarujemy usmażone
naleśniki (do środka możemy wkroić również świeże truskawki). Składamy w trójkąty
lub zwijamy w rulony.
Oceń przepis !



1
Dodaj komentarz

Będzie mi bardzo miło jak zostawisz komentarz :)

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Angelika i Monika Candy Pandas
Gość

Ostatnio też zrobiłyśmy naleśniki na proszku budyniowym i wyszły naprawdę przepyszne! 😀


Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: