Ogórki na przystawkę ? Czemu nie !
Nieskromnie muszę przyznać, że jestem dumna z tych przystawek.
Ogóreczki tak uroczo wyglądają , że trudno przejść obok nich obojętnie.
Przepis prosty jak bułka z masłem, wystarczy zmiksować
podane składniki, doprawić do smaku i nałożyć do ogórkowych „kubeczków”.
podane składniki, doprawić do smaku i nałożyć do ogórkowych „kubeczków”.
PS: Super pomysł dla niejadków na przemycenie warzyw do
jadłospisu 😉
jadłospisu 😉
SKŁADNIKI:
Ogórki szklarniowe (im grubsze tym lepsze – łatwiej będzie je wydrążyć)
200 g półtłustego lub chudego twarogu
30 g orzechów włoskich
Sól/pieprz do smaku
Jak zrobić ?
Ogórki obieramy z skórki. Kroimy na mniejsze kawałki. Wydrążamy środek za pomocą łyżeczki. Twaróg miksujemy z orzechami, solą i pieprzem. Jeśli pasta będzie za gęsta można dodać odrobinę jogurtu.
Bardzo ładnie się prezentuja.
A serek ochechowy jest zawsze pyszny!
🙂
Oj tak zgadzam się:D
Robiłyśmy na sylwestra coś podobnego i naprawdę smakuje to pysznie 🙂
Rewelacyjny pomysł na przekąskę! 🙂
Dziękuje 🙂