Ogórki z orzechowym twarożkiem

Ogórki na przystawkę ? Czemu nie !

 

Nieskromnie muszę przyznać, że jestem dumna z tych przystawek
Ogóreczki tak uroczo wyglądają , że trudno przejść obok
nich obojętnie
Przepis prosty jak bułka z masłem, wystarczy zmiksować
podane składniki, doprawić do smaku i nałożyć do ogórkowych „kubeczków”.
PS: Super pomysł dla niejadków na przemycenie warzyw do
jadłospisu 😉

SKŁADNIKI:

Ogórki szklarniowe (im grubsze tym lepsze – łatwiej będzie je wydrążyć)
200 g półtłustego lub chudego twarogu
30 g orzechów włoskich
Sól/pieprz do smaku

 

Jak zrobić ?
Ogórki obieramy z skórki. Kroimy na mniejsze kawałki. Wydrążamy środek za pomocą łyżeczki. Twaróg miksujemy z orzechami, solą i pieprzem. Jeśli pasta będzie za gęsta można dodać odrobinę jogurtu.
Udostępnij post
error

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

5
Dodaj komentarz

avatar

3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
GabrielaMartyna JackoAngelika i Monika Candy Pandaskasia Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
kasia
Gość

Bardzo ładnie się prezentuja.
A serek ochechowy jest zawsze pyszny!
🙂

Angelika i Monika Candy Pandas
Gość

Robiłyśmy na sylwestra coś podobnego i naprawdę smakuje to pysznie 🙂

Martyna Jacko
Gość

Rewelacyjny pomysł na przekąskę! 🙂