Bagietka nadziewana: na zimno


Bagietka nadziewana – pyszne przystawka na zimno !

 

Zainspirowana ulubioną sałatką
hawajską, wpadłam na pomysł zrobienia pasty, którą w końcowym efekcie nadziałam bagietkę, pokroiłam w kromki i ozdobiłam kawałkami ananasa i listkami
oregano 🌿

Bagietka nadziewana pastą z kurczaka i ananasa, na pewno przypadną do gustu dorosłam jak i dzieciakom 😄 Dodatkowo pięknie się prezentuje i co najważniejsze
pysznie smakuje !

 

Zapraszam Was do wspólnego gotowania !

 

Składniki :
Mięso z kurczaka 200-250 g 
Ananas z puszki 3 plastry
Jogurt naturalny Gęsty 2-3 łyżki
Majonez light 1 łyżka 
Sól, pieprz 
 
Dodatkowo:
Bagietka 
Kawałki ananasa i oregano/bazylia do dekoracji 

 

Sposób wykonania:

 

Kurzaka nacieramy marynata z ziół, soli i oliwy z oliwek. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy. Kurczaka dzielimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt , majonez, sól i pieprz. Miksujemy na gładką pastę. Na koniec dodajemy posiekanego drobno ananasa z puszki i mieszamy. 

Wydrążamy środek bagietki i nakładamy farsz. Zawijamy w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki ( dzięki temu łatwiej będzie ją pokroić ). Nadziewaną bagietkę kroimy na kromki. Dekorujemy kawałkami ananasa i listkami oregano lub bazylii .

Udostępnij post
error

About

Blogerka kulinarna, z zawodu dietetyczka. Pasjonatka gotowania i pieczenia.

3
Dodaj komentarz

avatar

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
GabrielaSalvador DaliCandy Pandas Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Candy Pandas
Gość

Jesteśmy ciekawe czy takie połączenie smaków by nam odpowiadało 🙂

Salvador Dali
Gość

nie przepadam za ananasem, ale mój Piotrek i owszem- chyba zrobię mu taką pastę 🙂