Śniadania

Pasta ze słonecznika. Przepis na wegański twarożek.

Pasta ze słonecznika: wegański twarożek

  Pasta ze słonecznika – przepis podstawowy    Pasta ze słonecznika, która nazywana jest też roślinnym twarożkiem urzekła mnie smakiem i prostotą wykonania. Odkryłam ją stosunkowo niedawno. Kiedyś nawet nie pomyślałabym, że z niepozornych pestek słonecznika można zrobić coś tak pysznego ! Dzięki dodatkowi nieaktywnych płatków drożdżowych pasta ma przyjemny…

Czytaj dalej

Budyń jaglany na mleku kokosowym

Budyń jaglany – kremowy i mocno kokosowy !  Budyń jaglany odkryłam stosunkowo niedawno… Ale muszę przyznać, że zakochałam się od pierwszego… spróbowania ! haha  Pyszny deser, czy pożywne lekkie śniadanie pobudzające trawienie i dodające energii na cały dzień ? O cudownych właściwościach kaszy jaglanej warto wspomnieć bo często jest pomijana…

Czytaj dalej

Bagietka nadziewana: na zimno

Bagietka nadziewana – pyszne przystawka na zimno !   Zainspirowana ulubioną sałatką hawajską, wpadłam na pomysł zrobienia pasty, którą w końcowym efekcie nadziałam bagietkę, pokroiłam w kromki i ozdobiłam kawałkami ananasa i listkami oregano 🌿 Bagietka nadziewana pastą z kurczaka i ananasa, na pewno przypadną do gustu dorosłam jak i…

Czytaj dalej

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial