STROGONOW WIEPRZOWY



Aromatyczny gulasz z szynki wieprzowej.
Pyszne i szybkie danie na ciep艂o 馃檪








SK艁ADNIKI:

Ok. 3 kg
Mi臋sa z szynki wieprzowej
2 papryki
czerwone

2 papryki
zielone

800 g
pieczarek
1 cebula
t艂uszcz do
sma偶enia
s艂odka
papryka
Natka
pietruszki
s贸l,
pieprz
puszka
pomidor贸w
1 艂y偶eczka
cukru
陆 szkl. bia艂ego
wytrawnego wina
2 艂y偶ki
musztardy
1 l
bulionu
200 ml
艣mietany 30%
m膮ka ziemniaczana
PRZYGOTOWANIE:

1. Mi臋so
kroimy  w paseczki (w poprzek w艂贸kna). Podsma偶amy na odrobinie t艂uszczu po
ok. 1 min.  z ka偶dej strony, dodajemy 艂y偶eczk臋 s艂odkiej papryki. Mieszamy.
Mi臋so przek艂adamy do miski.
2. Pieczarki
dok艂adnie p艂uczemy i ka偶d膮 przekrajamy na 4 cz臋艣ci.
3. Papryk臋
obieramy i kroimy w paseczki. Tak samo kroimy og贸rki kiszone. 
4. Cebul臋
kroimy w pi贸ra.
5.
W sosie pozosta艂ym ze sma偶enia mi臋sa podduszamy ok. 10 min. pieczarki,
nast臋pnie dodajemy cebul臋, potem papryk臋. Do warzyw wlewamy puszk臋 pomidor贸w
bez sk贸ry. Dodajemy cukier, pieprz, s贸l i bia艂e wino.
6.
Mi臋so przek艂adamy do garnka, zalewamy bulionem. Dusimy do mi臋kko艣ci. 
W
trakcie gotowania dodajemy s贸l i cukier do smaku.
7.
Do mi臋sa dodajemy sos z warzywami, og贸rki kiszone. 
Ca艂o艣膰
gotujemy jeszcze ok. 10-12 min.

8.
Na koniec doprawiamy: musztard膮 i 艣mietan膮 30% wymieszan膮 z odrobin膮 soli i 2
艂y偶kami m膮ki ziemniaczanej. Ca艂o艣膰 zagotowa膰. 
9. Dekorujemy natk膮
pietruszki. 

Oce艅 przepis !



Dodaj komentarz

B臋dzie mi bardzo mi艂o jak zostawisz komentarz :)

  Subscribe  
Powiadom o

Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers like this: