Przepis na wegańskie ciasto z mlekiem kokosowym

Każdy uwielbia ciasta, ale większość ludzi nie wie, z jakich składników składa się ciasto. Dziś dzielę się z wami wspaniałym przepisem na wegańskie ciasto z mlekiem kokosowym. Ciasto jest bardzo puszyste i pyszne i świetnie nadaje się na deser.

Składniki:

1/4 szklanki mleka kokosowego

2/3 szklanki cukru

1 filiżanka mąki migdałowej

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1/2 łyżeczki soli

2 łyżki roztopionego masła

1 łyżka oleju roślinnego

1/2 filiżanki kakao w proszku

Metoda:

W misce wymieszaj mleko kokosowe, cukier, mąkę migdałową, sodę oczyszczoną, sól i roztopione masło.

Następnie dodaj olej i kakao w proszku.

Dobrze wymieszaj masę i użyj jej do przygotowania ciasta.

Wstawić do piekarnika na 20-25 minut.

Wnioski:

Ciasto jest bardzo proste do zrobienia, ale ma wiele korzyści zdrowotnych. Ciasto jest doskonałym zdrowym deserem, który wypełni Twój żołądek.