Każdy uwielbia ciasta, ale większość ludzi nie wie, z jakich składników składa się ciasto. Dziś dzielę się z wami wspaniałym przepisem na wegańskie ciasto z mlekiem kokosowym. Ciasto jest bardzo puszyste i pyszne i świetnie nadaje się na deser.
Składniki:
1/4 szklanki mleka kokosowego
2/3 szklanki cukru
1 filiżanka mąki migdałowej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki roztopionego masła
1 łyżka oleju roślinnego
1/2 filiżanki kakao w proszku
Metoda:
W misce wymieszaj mleko kokosowe, cukier, mąkę migdałową, sodę oczyszczoną, sól i roztopione masło.
Następnie dodaj olej i kakao w proszku.
Dobrze wymieszaj masę i użyj jej do przygotowania ciasta.
Wstawić do piekarnika na 20-25 minut.
Wnioski:
Ciasto jest bardzo proste do zrobienia, ale ma wiele korzyści zdrowotnych. Ciasto jest doskonałym zdrowym deserem, który wypełni Twój żołądek.