Łatwe przepisy na mini bezę Pavlova

Pavlova to tradycyjny deser, który składa się z bezy, bitej śmietany i świeżych owoców. Bezę piecze się w płytkim naczyniu i wygląda ona jak mały torcik. Jeśli szukasz najprostszego sposobu na przyrządzenie pysznego deseru, musisz spróbować tej mini pavlovej bezowej.

Składniki:

1 filiżanka bezy w proszku

4 białka jaj

2 łyżki cukru

½ szklanki cukru pudru

1 filiżanka gęstej śmietany

2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

1/2 szklanki cukru pudru

¼ szklanki truskawek

Jak zrobić bezę:

Dodaj proszek bezowy do miski i dobrze go ubij.

Umieść miskę w pobliżu kuchenki i podgrzewaj ją przez 2-3 minuty.

Dodaj białko jajka i cukier, a następnie dobrze wymieszaj.

Mieszać masę przez 5-6 minut.

Wstawić miskę do zimnego piekarnika i piec przez 2 godziny.

Wyjąć miskę z piekarnika i ostudzić ją przez chwilę.

Do ostudzonej bezy dodać śmietanę i ekstrakt waniliowy.

Ubijaj masę, aż będzie puszysta.

Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw w lodówce na co najmniej 1 godzinę.

Włóż bezę do zamrażarki na 30-45 minut.

Ubijaj bezę jeszcze przez chwilę, aby stała się sztywna.

Wymieszaj cukier puder i dodaj go do bezy.

Aby udekorować bezę, ułóż truskawki na środku bezy.

Wnioski:

Jeśli chcesz przygotować pyszny i łatwy deser, to ta mini pavlova bezowa jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem. Udostępniłam Ci również kilka prostych przepisów, które pomogą Ci w przygotowaniu doskonałych deserów. Wypróbuj te przepisy, a uzyskasz najlepsze rezultaty.